HOE VAAK MOET ER ZOUT WORDEN TOEGEVOEGD AAN EEN Waterontharder?

Misschien heeft u onlangs zout toegevoegd aan de Waterontharder van uw ontharder, maar het ziet er nu al naar uit dat het tijd is om meer zout toe te voegen. Nu vraagt u zich af of uw ontharder goed werkt en hoeveel zout een gemiddelde ontharder moet doorlaten?

Meer informatie over waterontharder vind je op www.waterontharder-specialist.be

Als je een waterontharder hebt, wil je de Waterontharder van je ontharder minstens één keer per maand controleren om er zeker van te zijn dat je genoeg zout hebt. De meeste waterbehandelingsdeskundigen adviseren dat het zoutgehalte drie tot vier centimeter boven het waterniveau in de Waterontharder moet liggen.

Hoe vaak moet u zout toevoegen aan de Waterontharder?

Hoeveel zout u moet toevoegen hangt af van de "hardheid" van uw water en de hoeveelheid water die uw huishouden verbruikt. De industrienorm is dat de gemiddelde familie van vier personen met hard water (7-10 korrels per gallon hardheidsgraad) ongeveer 9 tot 10 pond zout per week of een zak zout van 40 pond per maand zal gebruiken.

Na het noemen van de industriestandaard voor zoutgebruik met een waterontharder, is het belangrijk om op te merken dat de meeste waterontharders in de industrie ook kunnen worden aangepast om meer of minder zout te gebruiken op een maandelijkse basis.

De hoeveelheid zout die gebruikt wordt voor elke regeneratiecyclus zal de hoeveelheid liter water bepalen die onthard kan worden voordat het nodig is om te regenereren.

Er is dus een inherente wisselwerking:

  • 1) de hoeveelheid zout per regeneratiecyclus verhogen en de hoeveelheid regeneratiecycli in de loop van de tijd verminderen of...
  • 2) de hoeveelheid zout per regeneratiecyclus te verminderen, maar de hoeveelheid regeneratiecycli in de loop van de tijd te verhogen.

Zoutgebruik Verhoging

Het kan zijn dat je meer dan de "één-maand-zak" zout doormaakt...

  • Als u een wateronthardingsinstallatie met een grotere capaciteit heeft dan de industrienorm van een 9″-diameter onthardingskuip
  • Als uw water zeer hard is (meer dan 10 korrels per gallon hardheid)
  • Als uw water een ijzergehalte heeft van meer dan twee delen per miljoen
  • Als je gezinsgrootte is veranderd. Een groter gezin verbruikt over het algemeen meer water, waardoor uw ontharder vaker zal regenereren en dus meer zout zal gebruiken.
  • Als uw plaatselijke waterbehandelingsspecialist uw klepinstellingen heeft aangepast zodat de ontharder vaker regenereert en dus meer zout verbruikt.
  • Als uw gebied te kampen heeft met droogte, kan uw waterbehandelingsdeskundige de klepinstellingen van uw ontharder aanpassen om water te sparen, maar meer zout gebruiken (deze aanpassing kan ervoor zorgen dat uw water direct na het regenereren van het systeem meer zout gaat smaken, dus praat hierover met uw waterspecialist).

Gelukkig zal de klepregeling van veel waterontharders en conditioners alle berekeningen voor u doen met betrekking tot het tijdstip van regeneratie. Dan hoeft u alleen maar meer zout toe te voegen als het op is. Veel huiseigenaren kopen 120 pond (drie zakken van 40 pond) zout per keer, zodat ze slechts één keer per drie maanden zout hoeven toe te voegen.

Controleer bij uw plaatselijke waterspecialist hoeveel zout uw systeem gebruikt en hoe vaak u zout moet kopen.

Waarom lijkt het zout in mijn Waterontharder zo snel op te lossen?

Het kan zijn dat u een verschil merkt in hoe snel het zout in de pekeltank lijkt op te lossen. Dit kan zijn omdat u het type zout dat u gebruikt heeft veranderd. Als u bijvoorbeeld van zonne-energie naar verdampingskorrels bent gegaan, zijn sommige soorten zout dichter dan andere. Bespreek het type zout dat u gebruikt met uw waterbehandelingsspecialist of controleer de gebruikershandleiding van uw systeem, omdat de instellingen per gebruikt type zout kunnen worden aangepast. Bij WaterTech raden we aan om ofwel kaliumchloride ofwel verdampte waterontharder zoutpellets met een zuiverheidsgraad van 99,5 procent te gebruiken.

Wat als ik vergeet zout toe te voegen?

Als u vergeet het zoutgehalte in de pekeltank te controleren en het zout op is, hebt u gewoonweg geen zacht water meer. Het plotseling zien van vlekken op je glazen douchedeur kan een dood spoor zijn. Als het zout toch opraakt, houd er dan rekening mee dat het 2-3 dagen kan duren om weer zacht water in het hele huis te krijgen (het duurt meestal meer dan een regeneratiecyclus). Om een bevredigende productie van onthard water te garanderen, moet het zoutgehalte te allen tijde minstens halfvol in de pekeltank worden bewaard.