Zonnepanelen kopen

Wanneer je van plan bent om zonnepanelen te kopen, zijn er een hoop factoren die van invloed kunnen zijn op jouw beslissing. Je kunt louter kijken naar de prijzen, maar deze vertellen niet het hele verhaal. Zonnepanelen bezitten namelijk over een hoop kwaliteiten, en deze zijn elk de moeite waard om te bekijken wanneer je zonnepanelen gaat kopen. Hieronder gaan we dieper in op de kwaliteiten die je in de gaten moet houden tijdens het zonnepanelen kopen. Maar laten we beginnen met het definiëren van zonnepanelen. Immers kan het zo zijn dat wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen, je nog niet precies weet wat het precies inhoudt.

Zonnepanelen: wat zijn ze en wat doen ze?

Klimaatverandering is een steeds groter wordend probleem. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen maatregelen nemen om de problematiek tegen te gaan, er wordt steeds vaker gekozen voor milieubewuste groene opties. Eén van de groene opties waarvoor je zou kunnen kiezen zijn zonnepanelen. Een zonnepaneel zet kortgezegd energie verkregen uit stralen van de zon om in energie. Dat doet het paneel middels de twee lagen waaruit het bestaat. Wanneer de zon op deze twee lagen schijnt, ontstaat er elektriciteit tussen de twee. Deze elektriciteit kun jij gebruiken voor jouw woning.

Waar moet je op letten als je zonnepanelen gaat kopen?

Er komt best veel op je af wanneer je zonnepanelen gaat kopen, want je moet veel kwaliteiten in de gaten houden. Veel zal beginnen met de eigen woning en het eigen huishouden. Allereerst de woning: het oppervlak van het dak zal voor een groot deel bepalen hoeveel zonnepanelen je daadwerkelijk kunt kopen. Daarnaast moet gekeken worden naar het energieverbruik: hoe hoger het energieverbruik, hoe meer zonnepanelen je nodig hebt om het geheel op te vangen. Maar er zijn ook andere factoren van invloed op de prijs die je moet betalen bij het kopen van zonnepanelen. Hieronder worden de belangrijkste kwaliteiten van de zonnepanelen, welke van invloed kunnen zijn op de prijzen, voor je op een rijtje gezet.

Op welke kwaliteiten moet je letten bij het kopen van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten, wat het vinden van de juiste zonnepanelen best een lastig karweitje maakt. Er zijn echter een aantal eigenschappen die van het grootste belang zijn, deze zijn zowel van invloed op de prijs die je betaalt als op de werking van de panelen. Ten eerste de hoeveelheid. Een kleinere woning heeft een kleiner dag en veelal tevens een lager energieverbruik, waardoor je minder panelen nodig hebt en dus een lagere prijs moet betalen. Een kleiner dak betekent tevens kleinere panelen, wat ook de prijs zal drukken.

Daarnaast kun je kiezen tussen twee kleuren zonnepanelen: zwarte en donkerblauwe panelen. De keuze tussen deze twee zal niet alleen gebaseerd zijn op welke kleur je het mooist vindt, want er zijn wezenlijk verschillen tussen de twee. Zwarte zonnepanelen hebben monocellen, welke een hoger rendement hebben maar ook meer kosten. Daarentegen hebben donkerblauwe zonnepanelen polycellen, waarbij het omgekeerde het geval is.. Ook de capaciteit en de efficiëntie van de panelen zijn belangrijk om in de gaten te houden bij het kopen van zonnepanelen.